De fysieke excursie op 27 september 2023

Excursie Nij Boelens

Treed binnen in Nij Boelens, het oudste voedselbos van ons land, gelegen in het prachtige Friesland. Onlangs hebben we het genoegen gehad om met een gezellige groep deze groene oase te verkennen. Fred en Marianne, de huidige beheerders die het voedselbos bij toeval ontdekten na het overlijden van de originele eigenaar, Jan de Boer, leidden ons vol passie rond. Met groot respect voor Jan’s visie delen zij hun groeiende kennis en liefde voor het bos, en hoe zij voorzichtig te werk gaan om zijn droom levend te houden.

Mede door de aanwezigheid van Evelyn Derksen, die dit voedselbos twee jaar geleden ontdekte, en Bastiaan, de oprichter van NMVB, hebben we een diepgaande kijk gekregen op de unieke planten en hun toepassingen in voedselbossen. Onze tocht begon in het historische gedeelte uit 1994 en leidde ons vervolgens naar het nieuwere stuk uit 2012. Drie uur vol verhalen over de geschiedenis, lessen en structuur van Nij Boelens. We zijn dankbaar voor deze mooie rondleiding en het voordragen van deze bijzondere plek!