9 juni 2022 zijn we weer fysiek bij elkaar gekomen. We zijn dankbaar dat we welkom waren bij Voedselbos Thuishaven in Zeewolde. Het was een zonnige dag met een mooie rondleiding van Anje. Hier leerde we meer over het ontwerp en de uitvoering van het voedselbos. Het oudere gedeelte is romantischer ontworpen en is er sinds kort ook een productiebos aangeplant.

Aansluitend zijn we naar binnen gegaan, waar vers gemaakte voedselbos recepten klaar stonden. Hierna wilde we met enthousiasme starten aan de presentatie, maar viel de zoom verbinding weg. Zo zie je maar hoe veel fijner een fysiek aanwezigheid met een verse voedselbos-quiche is in verhouding met de digitale aanwezigheid en storing.

Bram opende de presentatie over de stappen de het NMVB heeft gemaakt, uitleg over de nieuwe excel sheet en waar we de komende jaar meer aandacht aan willen besteden. Aansluitend gaf Gerard Korthals enthousiast een presentatie over ondergrondse biodiversiteit, zoals de aaltjes. Wat zegt dit over de gezondheid van de bodem? En wat zou je kunnen doen om dit te verbeteren? Is gras of luzerne hiervoor beter? Kortom een erg interessante interactieve presentatie.

Tot slot presenteerde de studenten (Eline en Rosalba) hun tussentijdse resultaten. Zij kwamen langs vele voedselbossen om verschillende metingen te doen over waterinfiltratie, kroondichtheid, regenwormen, vegetatielaag, en koolstofopslag. 22 september is de volgende bijeenkomst, waar de eindresultaten worden gepresenteerd van de studenten en komt tevens Gerard voor een presentatie van het nematoden onderzoek. Tot dan.